Palais Lumiere

27.08.2012 11:56

 

Na okraji Benátek by měl v nejbližší době vyrůst 245 metrů vysoký super-moderní mrakodrap, radním se to nelíbí. Nám však ano. ;) 

Oblast, kde má mrakodrap za v přepočtu neuvěřitelných 63 miliard korun vyrůst, je v průmyslové čtvrti Porto Marghera.  Ostatně jako každá dominantní stavba, má řadu odpůrců. Radní města a další aktivistické skupiny občanů se obávají o významné narušení původního historického rázu města. Stavba má být totiž dvakrát vyšší, než současná dominanta města – věž chrámu svatého Marka.  Další výtkou, jež odpůrci stavby často skloňují, je platný 110 metrový výškový limit pro nové stavby z důvodu možnosti ohrožení leteckého provozu.

Zdroj: https://www.veniceinperil.org/img/db/palais-lumiere-7.jpg

 

Budova bude mít plných 60 podlaží. Budou dvě obří nepravidelné skleněné budovy konstrukčně propojené šesti mohutnými železnými disky. V budově bude k nalezení velkolepé nákupní centrum, hotel, divadlo a konferenční sál. Dále samozřejmě prostorné kancelářské prostory, luxusní restaurace a neuvěřitelných 284 bytů k prodeji. Po obvodu zmíněných železných disků budou k nalezení plavecké bazény a květinami přeplněné zahrady. Chybět nebude ani heliport na střeše budovy.

Co je neobvyklé, tuto unikátní stavbu navrhl místní (!), avšak světově proslulý designér Pierre Cardin. Prozatím nalezneme na prázdné parcele pouze otočné stavební jeřáby, volnou chvíli před osobní návštěvou prozatím můžete vyplnit prohlídkou atraktivního 3D modelu na oficiálních stránkách.

 

Video - vizualizace Palais Lumiere: